Strategier, rapporter og prosjekter

Ruter beskriver fremtidens løsninger i sin langtidsstrategi M2016 og gjennom KVU Oslo-Navet. Planer og utredninger av en rekke sentrale prosjekter er beskrevet i Ruters rapporter, planer og prosjekter.

Strategi og handlingsplaner

M2016: Slik reiser du i fremtiden

Lurer du på hvordan du reiser de neste 10, 20 og 30 årene? M2016 gir deg noen av svarene. 

KVU Oslo-Navet: Attraktivt kollektivnettverk med god kapasitet

Morgendagens utfordringer i kollektivsystemet kan løses med et samordnet nettverk med nye tunneler for metro og jernbane, et forsterket trikkenett og funksjonelle knutepunkter. 

Strategi og handlingsplaner

Rapporter

Årsrapporter

Ruterrapporter og andre rapporter

Rapporter 2017

Rapporter 2016

Rapporter 2015

Rapporter 2014

Rapporter 2013

Rapporter 2012

Se rapporter fra 2009 til 2011

Prosjekter vi jobber med

Fornebubanen

Fornebubanen er en planlagt T-banestrekning fra Majorstuen til Fornebu senter. Denne forbindelsen knytter Fornebu i Bærum til Oslos T-banenett via Lysaker og Skøyen til Majorstuen.

Fossilfri 2020

Ruter har en ambisjon om kun å kjøre på fornybar energi i 2020. Fra 2020 vil vi ha et stort antall utslippsfrie elbusser i drift. Prosjekt Fossilfri 2020 skal legge til rette for å nå dette målet. 

Nye Majorstuen stasjon

For at kollektivtrafikken skal kunne utvide kapasiteten til å frakte enda flere mennesker og fremdeles være attraktiv for nye kollektivreisende, foreslås det å legge Nye Majorstuen stasjon under bakken.

Trikk til Tonsenhagen

Planforslag om regulering av trasé for trikk mellom Sinsenkrysset og Tonsenhagen er sendt på høring og lagt ut til offentlig ettersyn.

 

Fant du det du lette etter?

{{max-description.length}}

Vi svarer dessverre ikke på tilbakemeldingene. Pass på at du ikke legger ved personlig informasjon som navn, e-post eller mobilnummer. For å få svar på henvendelsen anbefaler vi at du bruker kontaktskjema.

Tusen takk for tilbakemeldingen din!