Informasjonskapsler (cookies) på Ruter.no

Ruter.no bruker informasjonskapsler (cookies), dersom du har godtatt dette i nettleseren din.

Dette bruker vi informasjonskapsler til

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres av nettleseren på din datamaskin. Informasjonskapslene lagres kun lokalt, og gir ikke ruter.no tilgang til opplysninger om deg og din bruk ut over punktene nedenfor.

Dette er informasjonskapslene vi bruker:

Statistikk

Vi bruker Google Analytics for å samle statistikk om bruken av nettstedet, slik vi får innsikt i hvordan vi kan gjøre tjenesten enda bedre. Vi får informasjon om hvilke sider og tjenester som benyttes, hvor brukerne kommer fra, tid brukt på sidene osv. Google Analytics sletter personidentifiserende opplysninger ved mottak, og IP-adressen din blir anonymisert.

Google Analytics bruker informasjonskapsler som starter med _ga og _gat. _ga benyttes for å samle informasjon om besøk til analyseformål, og fjernes etter 2 år. _gat benyttes for at Google Analytics skal vite hvilken hjemmeside som skal spores og hvor informasjonen skal sendes, og fjernes etter 10 minutter.

MinSide, nettbutikken og Ruters servere

CustomerSessionId benyttes for å huske innloggingen din på MinSide. cart benyttes i nettbutikken for å holde på det du har lagt i handlekurven. __RequestVerificationToken benyttes for å sikre kommunikasjonen mellom nettleseren og Ruters servere. Disse informasjonskapslene er tilgjengelig inntil nettleseren lukkes.

Publiseringsløsning

Ruter.no er bygget på publiseringsløsningen EPiServer. EPiServer benytter informasjonskapsler som starter med ASP.NET_SessionId, .ASPXRoles, .Authentication, epishash og __epiXSRF. Disse lagres kun hos de som administrerer ruter.no, og ikke hos deg som besøker siden.

Deaktivere informasjonskapsler

Du kan bruke ruter.no uten informasjonskapsler om du ønsker det. I innstillingene i nettleseren din kan du selv velge om, og eventuelt hvilke, nettsider som får lov til å lagre informasjonskapsler på din maskin.

Se hvordan du administrerer informasjonskapsler i nettleseren på nettvett.no

Google har utviklet et tillegg du kan installere, slik at Google Analytics ikke fungerer i din nettleser.

Se hvordan du skrur av Google Analytics i din nettleser