Informasjonskapsler (cookies)

Ruter.no bruker informasjonskapsler (cookies), dersom du har godtatt dette i nettleseren din. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres av nettleseren på datamaskinen din.

Informasjonskapslene ruter.no bruker

Informasjonskapslene lagres bare lokalt, og gir ikke ruter.no tilgang til opplysninger om deg og din bruk ut over det som står beskrevet på denne siden.

Google Analytics og Hotjar

Vi bruker verktøyene Google Analytics og Hotjar for å samle statistikk om bruken av nettstedet, slik vi får innsikt i hvordan vi kan gjøre tjenesten enda bedre. Vi får informasjon om hvilke sider og tjenester som blir brukt, hvor brukerne kommer fra, tid brukt på sidene, hvordan brukerne navigerer inne på sidene osv.

Google Analytics og Hotjar sletter personidentifiserende opplysninger ved mottak, og IP-adressen din blir anonymisert.

Google Analytics bruker informasjonskapsler som starter med _ga og _gat. Informasjonskapselen _ga samler informasjon om besøk til analyseformål, og slettes etter 2 år. Informasjonskapselen _gat gir Google Analytics informasjon om hvilken nettside som skal spores og hvor informasjonen skal sendes, og slettes etter 10 minutter.

Hotjar bruker informasjonskapselen _hjIncludedInSample for å vite om besøket ditt skal bli med i en analyse. Denne slettes etter ett år.

MinSide

MinSide bruker informasjonskapslen CustomerSessionId for å huske innloggingen din. Denne slettes når du lukker nettleseren.

Ruters servere

Ruters servere bruker informasjonskapselen __RequestVerificationToken for å sikre kommunikasjonen til nettleseren din. Denne informasjonskapselen slettes når du lukker nettleseren.

EPiServer

EPiServer er publiseringsløsningen til ruter.no, og den bruker informasjonskapselen ASP.NET_SessionId. Dette er en sesjonsinformasjonskapsel som er nødvendig for at nettstedet skal fungere, og blir definert når siden lastes. Denne slettes når du lukker nettleseren.

Unngå informasjonskapsler

Du kan bruke ruter.no uten informasjonskapsler om du ønsker det. I innstillingene i nettleseren din kan du velge om, og eventuelt hvilke, nettsider som får lov til å lagre informasjonskapsler på din maskin.

Google har laget et tillegg du kan installere, slik at Google Analytics ikke fungerer i nettleseren din.