Reise med gruppe

Skal du reise med en gruppe? Her finner du informasjon om gruppereiser, gruppebillett og hvordan du kjøper billett til andre. 

Gruppebillett på mobilen

Samlet gruppe

Du kan kjøpe billetter til alle i gruppen med Ruter-appen. Velg «Enkeltbillett», hvor mange du skal betale for og antall soner. Billettene vil ligge samlet i din telefon. Husk at alle i gruppen må reise sammen, slik at alle kan vise gyldig billett i en eventuell kontroll.

Ikke samlet gruppe

Er dere en gruppe som ikke skal reise samlet hele tiden? Du kan kjøpe både enkeltbillett og periodebillett for andre med Ruter-appen, og sende billetten til deres mobil. Gå til «Kjøp billett» og trykk på passasjerkategori (voksen, barn, honnør). Deretter velger du hvilke passasjerkategorier du skal kjøpe for og trykker «Kjøp til andre». Du kan velge maks. 25 enkeltbilletter per kjøp.

Last ned Ruter-appen

For iPhone eller Android:

Slik fungerer Ruter-appen

Gruppebillett på reisekortet

Du kan ha billetter for en hel gruppe på ett reisekort. Husk at dere må reise samlet, slik at alle kan vise gyldig billett i en eventuell kontroll. Du kan kjøpe gruppebillett på to måter:

Kjøp gruppebillett i kiosk

Du kan kjøpe gruppebillett i kiosker og på servicepunktene våre. Gruppebilletten er en samling enkeltbilletter som legges på ett og samme reisekort. Husk at når du leser av reisekortet på en kortleser blir alle billettene aktivert samtidig.

Pris for enkeltbillett

Kjøp gruppebillett med reisepenger

Har du reisepenger på reisekortet, kan du betale for andres billetter om bord på buss og båt. Fortell sjåføren hvor langt dere skal reise og hvor mange du skal betale for.

Slik fungerer reisepenger

Slik fungerer reisekortet

Rabatt på gruppebillett

Vi tilbyr kun grupperabatt for barn som reiser med en voksen, samt Rufusbilletten for barnehager og grunnskoleklasser.

Grupperabatt for barn

Rufusbilletten for barnehager og grunnskoleklasser