RuterBillett-appen og personvern

Personvern, tilganger og statistikk når du bruker RuterBillett-appen.

Når du bruker RuterBillett kan du reise anonymt med Ruter. Dette gjelder selv om du registrerer bankkortet ditt til senere bruk. Årsaken er at det er betalingstjenestene og ikke appen, som har bankkortdetaljene dine. Dersom du bruker Strex blir telefonnummeret ditt lagret. Dette er nødvendig for at Strex skal kunne fakturere.

RuterBillett-appen tilfredsstiller dermed Datatilsynets krav og er i tråd med Bransjenormen for personvern og informasjonssikkerhet i elektronisk billettering.

Bransjenorm for elektronisk billettering på datatilsynet.no

Personopplysningsloven på lovdata.no

Formål

Ruter behandler personopplysningene for for å kunne fornye 30-dagersbilletten din automatisk.

Tilgang og bruk

Tilgangen til opplysninger om deg er begrenset. Vi utleverer ikke personopplysningene dine til en tredjepart så lenge vi ikke blir pålagt det av offentlige myndigheter.

Lagring og sletting

  • Kundeopplysningene dine blir lagret så lenge du har samtykket til lagring.
  • Opplysninger vi trenger for å kunne foreta automatisk fornyelse må vi lagre i 5 år på grunn av regnskapslovgivningen. Tilgangen til disse opplysningene blir ytterligere begrenset.

Tilganger

For at RuterBillett skal fungere optimalt må appen ha tilganger til enkelte funksjoner på telefonen din. Du kan velge å skru av disse tilgangene, men enkelte funksjoner vil enten ikke være tilgjengelig eller ikke fungere helt optimalt. Du skrur av tilgangene i innstillingene på telefonen din.

Hvilke tilganger appen trenger er tilgjengelig i app-butikken du laster ned appen fra:

Tilganger for RuterBillett for iPhone i App Store

Tilganger for RuterBillett for Android på Google Play

Statistikk

Vi ønsker å gjøre appen bedre, og bruker Google Analytics i RuterBillett for å samle informasjon om bruk. Bruksinformasjonen sendes anonymisert til oss, og kan ikke knyttes til deg som bruker. Dersom du allikevel ikke ønsker å dele bruksinformasjonen din kan du skru av dette under «Innstillinger» i appen.