Sonene 2S og 3S blir én sone

Fra 21. august ble det enklere å reise kollektivt i Follo, både på korte turer i nærområdet og til Oslo. Sonene 2S og 3S slås sammen til én sone.

Samme pris – større sone

Innad i sonen er ikke prisen endret, men området har blitt større da kundene som tidligere har hørt til sone 3S, fra 21. august tilhører 2S. Det betyr at steder som Drøbak og Ås (tidligere 3S) nå er i samme sone som blant annet Nesodden, Kolbotn, Ski, Vinterbro og Enebakk.

Samtidig ble Vestby, som tidligere var sone 4S, endret til sone 3S 21. august.

Nytt sonekart fra 21. august. Bilde

Enklere å pendle

Soneendringen betyr at du som reiser har en sone mindre å forholde deg til. Samtidig sparer pendlere med 30-dagersbillett fra tidligere sone 3S til Oslo 534 kroner i måneden for voksenbillett, og 321 kroner for studenter.

Se våre billetter og priser

Forhåndskjøpte billetter refunderes

  • Har du allerede betalt for en billett som gjelder etter 21. august? Møt opp på et av servicepunktene våre, så refunderer vi billetten din slik at du kan kjøpe en ny billett - til den nye prisen.
  • Har du en ventende billett i RuterBillett-appen, anbefaler vi å kansellere kjøpet, og deretter kjøpe en ny billett til ny pris etter 21. august.
  • Kunder med automatisk fornyelse av billett for sone 3S har blitt kontaktet pr telefon.
  • Kunder med automatisk fornyelse av billett for alle soner, og som etter sonesammenslåingen kun trenger billett for to soner, må ta kontakt med Ruter for å få endret dette.

Se liste over servicepunkter