RuterReise og personvern

Tilganger og statisikk når du bruker RuterReise-appen.

Du kan bruke RuterReise uten å oppgi noen opplysninger om deg selv. Dette gjelder selv om du har lagt inn opplysninger om hjem- og jobbadresse da dette kun lagres i appen.

Vi gjør deg likevel oppmerksom på tilganger og statistikk når du bruker RuterReise-appen:

Tilganger

For at RuterReise skal fungere optimalt må appen ha tilganger til enkelte funksjoner på telefonen din. Du kan velge å skru av disse tilgangene, men enkelte funksjoner vil da ikke være tilgjengelig eller ikke fungere helt optimalt. Du skrur av tilgangene i innstillingene på telefonen din.

RuterReise ber om tilgang til:

Sted

Brukes for å finne posisjonen din, slik at du kan få opp stoppesteder i nærheten, se i kartet hvor du er, få søkeresultater sortert etter hvor du er og finne reiser til eller fra der du er. Du kan søke på holdeplasser og adresser selv om stedstjenester er slått av.

Mobildata

Du må ha internettilgang for å kunne bruke alle tjenestene i appen. Er mobildata slått av må du ha tilgang til trådløst nett (Wi-Fi).

Varslinger

Brukes for å sende deg push-varsel ved større avvik, dersom du har skrudd på dette.

Kalender

Brukes dersom du legger til en reise i kalenderen.

Statistikk

Vi ønsker å gjøre appen bedre, og bruker Google Analytics i RuterReise for å samle informasjon om bruk. Bruksinformasjonen sendes anonymisert til oss, og kan ikke knyttes til deg som bruker. Dersom du allikevel ikke ønsker å dele bruksinformasjonen din kan du skru av dette under «Innstillinger» i appen.