Soner og sonekart

Lurer du på hvor mange soner du skal reise i og hva det koster? Her finner du informasjon om soner og sonekart for Ruter og NSBs linjer i Oslo og Akershus.

Slik beregner du antall soner

Prisen på billetten din beregnes ut fra hvor mange soner du skal reise i. Søk opp reisen din i reiseplanleggeren, sjekk  hvor mange soner du skal gjennom og hva prisen på reisen blir. 

Husk at hele T-banenettet er i sone 1.

Beregn soner og priser

Skal du lenger enn du har gyldig billett for? 

Slik kjøper du tilleggsbillett for ekstra soner

Sonekart

Sonene 3S og 2S har blitt slått sammen til én sone

Sonekart. Bilde

Soner utenfor Oslo og Akershus

Noen av linjene våre strekker seg utenfor Oslo og Akershus, og inn i Buskerud og Østfold.

Sonene 3V og 4V i Røyken og Hurum i Buskerud

I sonene 3V og 4V kjører Ruters busslinjer 251–254. Ruters billetter og priser gjelder som normalt på disse linjene, samt på NSBs tog til Spikkestad.

I disse sonene kjører også Brakars busslinjer 71 og 81–86. Har du kjøpt enkeltbillett om bord hos Brakar gir den overgang til Ruters linjer, og motsatt. Du kan også bruke periodebillett fra Brakar og Ruter på alle linjene i området. Har du periodebilletten din på et reisekort må du kunne vise kvitteringen du får når du aktiverer billetten. Dette skyldes at billettutstyret til Ruter ikke kan aktivere eller lese billettene til Brakar, og omvendt.

Sonene 4SØ og 4Ø i Rømskog og Trøgstad i Østfold

I sonene 4SØ og 4Ø kjører kun Ruters linjer, og våre billetter og priser gjelder som vanlig.

Sone 4S i Moss i Østfold

I sone 4S kjører Ruters busslinje 540. Her får du ikke overgang på enkeltbillett til/fra andre linjer, men du kan bruke periodebillett på reisekort og skolekort fra Østfold på Ruters busslinje. Husk at du må kunne vise kvitteringen du får når du aktiverer billetten, siden billettutstyret til Ruter ikke kan aktivere eller lese billettene til Østfold Kollektivtrafikk.

Ruters billetter og priser gjelder ikke på NSBs tog i Østfold og linjene til Østfold kollektivtrafikk.

Se andre selskapers billetter og priser

 

Fant du det du lette etter?

{{max-description.length}}

Vi svarer dessverre ikke på tilbakemeldingene. Pass på at du ikke legger ved personlig informasjon som navn, e-post eller mobilnummer. For å få svar på henvendelsen anbefaler vi at du bruker kontaktskjema.

Tusen takk for tilbakemeldingen din!