Tilgjengelighet

Sitter du i rullestol, reiser med barnevogn eller har nedsatt funksjonsevne? Her finner du informasjon om tilgjengeligheten om bord våre busser, trikker, T-baner og båter. 

Rullestol og barnevogn. Piktogram

Rullestol og barnevogn

De fleste busser, trikker, T-baner og båter i Oslo og Akershus er tilgjengelige og tilrettelagt, slik at det er enkelt å komme om bord med rullestol og barnevogn. Men for å kunne rulle rett om bord, er du også avhengig av at plattformen/stoppestedet er tilpasset dette både ved på- og avstigning.

Se hva det koster å reise med rullestol og barnevogn

Buss. Piktogram

Buss i Oslo

Alle bybussene har lavt gulv, slik at det er enkelt å komme om bord. Bruk gjerne midtdørene for å få best plass. Normalt er det plass til én rullestol eller to barnevogner ved hver midtdør. Bruk rullestol-/barnevognknappen for å gjøre føreren oppmerksom når du skal på eller av.

Buss. Piktogram

Buss i Akershus

De fleste busser har lavt gulv så det er enkelt å rulle om bord. Noen busser har likevel høyere gulv, så det kan være vanskeligere å komme på alene. Reiser du med barnevogn, rullestol og lignende kan du trenge hjelp fra sjåføren eller andre passasjerer for å komme deg om bord. Dette gjelder ekspressbusser, noen skolebusser og noen av bussene som kjører til og fra Drøbak.

T-bane. Piktogram

T-bane

Alle T-banevognene har lavt gulv uten trappetrinn, så det er enkelt å komme seg om bord. På enkelte stasjoner kan det være høydeforskjell mellom tog og plattform, som for eksempel på Nationaltheatret. Det kan være deler av plattformen, som er mer tilgjengelig og egner seg bedre for ombordstigning enn andre. For å få best plass, bruk dørene som er nærmest leddene på T-banevognen.

T-banestasjonene har rampe eller heis til plattformen (med unntak av Frøen stasjon), i tillegg til trapp.

Har spørsmål om hvordan du reiser med rullestol på din linje? Ring T-banen på telefon 952 58 000.

Trikk. Piktogram

Trikk

Nye trikker (linje 17, 18 og 13)

De nyeste trikkene (SL95) har lavt gulv for enkel ombordstigning. Bruk rullestol-/barnevognknappen for å gjøre føreren oppmerksom. Det er normalt plass til en rullestol eller to barnevogner ved hver midtdør.

Gamle trikker (linje 11, 12 og 19)

Du kommer dessverre ikke om bord med rullestol på de eldre trikkene (SL79) ettersom de har trappetrinn. Reiser du med barnevogn anbefaler vi å bruke venstre dørblad i trikkens to midtdører. Dette er bredest og har ingen stolpe som sperrer for barnevognen.

Båt. Piktogram

Båt

B10 mellom Nesodden og Aker brygge

Alle båtene er tilpasset i begge ender, slik at du enkelt kommer deg på og av.

B11, B20, B21 og B22

Båtene har en rampe som kan løftes opp og ned, men ved lavvann kan rampen bli veldig bratt og by på utfordringer for barnevogner og rullestoler. Mannskapet er behjelpelige med av- og påstigning.

B1, B2, B3, B4 til og fra øyene

Du kan kjøre rullestolen/trille barnevognen om bord, men bortsett fra Rådhusbrygge 4 er ingen av bryggene spesielt tilpasset. Det er mobile ramper som tas i bruk ved behov, men ved ekstremt lavvann eller høyvann kan av- og påstigning være utfordrende. På noen av øyene, spesielt Gressholmen, er det i tillegg kun stier, og dermed ikke spesielt godt tilrettelagt for barnevogner og rullestoler.

Tog

Les om tilgjengelighet på tog på nsb.no

Hørsel og syn. Piktogram

Hørselshemmede og synshemmede 

Vi jobber hele tiden med å gjøre informasjonen tilgjengelig for alle som reiser med oss.

  • Alle busser er utstyrt med innvendige skjermer som viser de neste tre holdeplassene, og hvor mange minutter det er dit.
  • I alle transportmidler er det opprop som forteller hva som er neste holdeplass.
  • RuterReise-appen for iPhone har tekst-til-tale-løsning.
  • Reiser du med rullestol kan RuterReise-appen vise hvilke trikker som har lavt gulv for enkel ombordstigning.
  • Det er montert sanntidskilt med tekst-til-tale-løsning på flere holdeplasser.

Lurer du på noe? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg!

Kontakt oss

 

Fant du det du lette etter?

{{max-description.length}}

Vi svarer dessverre ikke på tilbakemeldingene. Pass på at du ikke legger ved personlig informasjon som navn, e-post eller mobilnummer. For å få svar på henvendelsen anbefaler vi at du bruker kontaktskjema.

Tusen takk for tilbakemeldingen din!