Aldersvennlig transport

Er du over 67 år og trenger skyss fra dør til dør?

Slik fungerer det

  • Tilbudet er for deg som har fylt 67 år og som trenger transport fra dør til dør når du skal gjøre ærender eller har lyst på en tur ut.
  • En minibuss henter deg hjemme og kjører deg frem og tilbake dit du ønsker innenfor bydelene Alna, Bjerke, Nordre Aker, Sagene, Ullern, Vestre Aker, Østensjø og marka (Sørkedalen, Solemskogen og Maridalen).
  • Bussene kjører mandag til lørdag klokken 10–18. Skal du fra Maridalen, Solemskogen eller Sørkedalen, er åpningstidene klokken 11–17 på grunn av lange kjøreavstander.
  • Bestill reisen når du trenger den eller opp mot en uke i forveien. Du kan også bestille en tur basert på ankomsttid.
  • På transporten møter du hjelpsomme førere, og det er plass til rullator, rullestol og andre hjelpemidler om bord. Du kan også ta med deg en venn på turen. Dyr er ikke tillatt.

Slik bestiller du

  1. Bestill i RuterBestilling-appen, som du finner øverst på denne siden.
  2. Du kan også ringe oss på telefon 23 24 28 50 mandag til lørdag mellom klokken 9–17.
  3. Oppgi tidspunkt for når du ønsker å bli hentet eller ankomme reisemålet ditt, og om du har med følge eller hjelpemiddel.
  4. Minibussen henter deg hjemme til avtalt tid, og tar deg dit du skal. Reiseruten blir lagt opp etter hvilke bestillinger som kommer inn. Vi har derfor et hentevindu på 15 minutter, som vil si at bussen kan komme fem minutter før avtalt hentetid og opp mot 10 minutter etter.
  5. Gjør deg klar. Vi varsler deg hvis transporten blir forsinket utover hentevinduet på 15 minutter.

Første gang du bestiller reise trenger vi noen personopplysninger for å få levert tjenesten til deg. Dette er kontaktdata som navn, adresse og fødselsdato.

Billetter og betaling

Alt du trenger for å reise er en vanlig honnørbillett. Vær oppmerksom på at det ikke er mulig å kjøpe billett om bord på minibussen. Billetter må derfor kjøpes på forhånd med Ruter-appen, reisekort eller impulskort. Har du med en venn, gjelder Ruters ordinære billettpriser.

Merk: TT-kort gjelder dessverre ikke.