Årets sommertips

Denne sommeren blir flere av oss værende i storbyen – og det går helt fint! Småattraksjonene finner du overalt, bare en rask gå- eller sykkeltur unna. Her er 15 tips.

Hoppbakken på Adamstuen

En gang i tiden vrimlet det av hoppbakker i Oslo. De fantes i alt fra parker og skråninger til små hageflekker og ble brukt til lek og moro av barn og unge, så vel som voksne. På Adamstuen gjemt mellom noen trær og busker, ved veterinærhøgskolen finner vi en av de siste gjenværende hoppbakkene i Oslo.

Bentsebrua

Bentsebrua ble ferdigstilt i 1901 og er med tiden blitt et viktig landemerke for byen. I en massiv konstruksjon av granitt og jern strekker brua seg over Akerselva fra Sagene i vest til Torshov i øst og binder de populære bydelene sammen.

Bølereika

På Bøhler gård finner du et hult eiketre som ryktes å være 900 år gammelt. Selv om eika står på gården, er den fredet.

Fiskere på Vippetangen

Brygga på Vippetangen er kanskje den mest urbane fiskeplassen du kan finne i Oslo. Herfra dras det for det meste opp makrell, sild, sei og torsk. Gjerne vær der litt tidlig på dagen for å få best fiskelykke. Skitt fiske!

Hønene på Vålerenga

Ta deg en tur på Vålerenga og vær litt oppmerksom. Kanskje får du øye på en høne- og hane-familie i en hage langs veien. Hils på Hanefar og hønene Tutta, Sotahøna, Snøfin, Petra og Sukkerkick.

Insektshotelllet ved Sagelven

Tenk på alt som foregår på innsiden av et insektshotell. Et yrende liv av småkryp og insekter. Ved å bygge slike hoteller rundt parker og andre grøntområder i byen, er vi med å sørge for at naturen virkelig kan blomstre. La deg inspirere og ta turen innom insektshotellet ved Sagelven i Strømmen.

Jessheim skatepark

I 2012 ble Jørn Wiggo Nyberg og Dennis Lopez kalt inn til møte med kommunen på ungdomshuset Calypso på Jessheim. 2 år senere var dette vidunderet av en skatepark ferdig. Her kan du både kick-flippe og ta ollie  så mye du vil.

Softisen på Nesset

I følge «alle» finner du Norges største og beste softis i den lille kiosken på Nesset som har eksistert siden 1930-tallet.

Sotahjørnet

Denne lille røde kiosken på Vålerenga ble mest sannsynlig satt opp i 1922. i løpet av nesten 100 år har den huset alt fra tobakkhandel til iskiosk til renseri til bilforhandler. Nå står den tom og skal snart flyttes lenger opp i gata.

Trekkflåte over Svartoren

Hvis du tilfeldigvis skal ut i Østmarka og skal krysse Svartoren har du flaks. Da kan du benytte deg av trekkflåte som framkomstmiddel. Flåten har faktisk erstattet en bro og den er bygget og vedlikeholdt i ekte dugnadsånd av foreningen ØX. En gruppe voksne herrer som gjør det enkelt å ferdes i Østmarka ved hjelp av bruer, gangbaner og andre innretninger.

Syverkiosken

I den lille røde familiedrevene pølsekiosken oppe ved Aleksander Kiellands plass finner du Oslos(verdens?) kanskje beste sennepsutvalg. Og knallgode pølser selvfølgelig.

Telefonkiosken i Vålerengaparken

I 1933 dukket det opp utallige røde telefonkiosker rundt om i Oslo. De var alle designet i funksjonalismens navn med sine enkle former og robuste kvalitet som gjorde dem lett å plassere. Denne kiosken, på kanten av idylliske Vålerengaparken er en av de siste gjenlevende. Det siste anropet fra denne kiosken var i 2016.

Telthusbakken

Bakken med de gamle, søte små trehusene som stammer helt tilbake fra 1800-tallet. Husene i Telthusbakken har fine frodige hager, og fargerike fasader. På sørsiden av Telthusbakken finner vi Egerbergløkka, som er Oslos mest sentrale parsellhageområde.

Vardåsen

Vardåsen er en fin og enkel topptur i Asker som passer de fleste. I Vikingtiden ble det brukt som et varslingssted for å varsle andre varder om når et angrep var underveis.

Mølleruin langs Lysakerelva

De gamle ruinene langs Lysakerelva er fylt med historie. Lysakerelva var helt essensiell for industrien som foregikk i området og fungerte som kraftkilde til store smelteovner, møller og sagbruk. Ruinene som i dag står igjen er fin påminnelse om industrien som har formet byen vår.