Hopp til header
Hopp til navigasjonsmeny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til footer
MinSide

Kjøp og hjelp med billetter og reisekort

Kjøper billett på billettautomat. Dersom du allerede har et reisekort, kan du fornye billetten selv på Ruters eller NSBs automater.

Reisekort og billetter får du tak i ved en mengde kiosker og butikker, på billettautomater, hos servicepunktene og bussterminalene, ved vårt kundesenter, på mobil og her på ruter.no. Hjelp og veiledning får du ved servicepunktene, bussterminalene eller kundesenteret.

Kjøp og fornyelse av billetter

Finn ditt nærmeste salgssted i karttjenesten.

Ruters kundesenter og servicepunkt

Kundesenteret (tidligere Trafikanten) finner du på Jernbanetorget. I tillegg finner du servicepunkt på Aker brygge, i ankomsthallen på Gardermoen og på T-banestasjonene på Jernbanetorget, Nationaltheatret og Majorstuen. Se adresser og åpningstider for servicepunktene.

Bussterminalene

Bussterminalene i Oslo og Lillestrøm - for åpningstider og detaljer se akt.as.

Kiosker og butikker

Du kan kjøpe billetter hos de fleste 7-Eleven, Deli De Luca, Mix og Narvesen i Oslo og Akershus i tillegg til andre kiosker og dagligvarebutikker i nærheten av stoppesteder. Du kan finne salgssteder i nærheten ved å søke i kartet.

Betjente togstasjoner

NSB selger billetter innenfor Ruters takstområde (Oslo og Akershus), men kun for de sonene togene kjører igjennom. NSB selger også billetter for togreiser over hele landet - se nsb.no for detaljer.

Billettautomater

Dersom du allerede har et reisekort, kan du fylle på dette på en av Ruters- eller NSBs automater. Har du ikke et reisekort, får du kjøpt enkeltbillett og 24-timersbillett på engangsbilletten Impuls på billettautomatene. Automatene finner du på T-banestasjoner, større knutepunkt for buss og trikk og togstasjoner.

Internett

Reisekort både med og uten abonnement får du bestilt her på ruter.no - gå til bestilling.

Har du allerede et reisekort kan du kjøpe billetter og reisepenger i vår nettbutikk. Etter fullført kjøp på nett oppsøker du et av våre hentepunkter for å laste ned billetten/reisepengene i reisekortet. Merk at billettkjøp på nett foreløpig er et pilotprosjekt med et begrenset antall hentepunkter. Les mer om billettkjøp på nett.

Mobil

Med appen RuterBillett, kjøper du billett før du går om bord. Billetten gjelder på buss, T-bane, trikk, båt og tog i Oslo og Akershus. RuterBillett kan benyttes på iPhone/iPad, Android og Windows Phone. Les mer om RuterBillett.

 

Våre videoer om kjøp av billetter

 

Hjelp med reisekortet

Kortfeil og refusjon

Opplever du at det er feil på kortet eller ønsker refusjon kan du få hjelp ved Ruters kundesenter på Jernbanetorget, et av våre servicepunkter, eller bussterminalene i Oslo og på Lillestrøm. Se adresser og åpningstider for servicepunktene.

Abonnement og faktura

Trenger du hjelp med abonnement og faktura kan du oppsøke Ruters kundesenter (ikke servicepunktene eller bussterminalene i Oslo og på Lillestrøm). Du kan også ringe oss eller sende en skriftlig henvendelse - se kontaktinformasjon.

Publisert 21.10.2010 kl. 13:13. Sist oppdatert 22.01.2014 kl. 09:02

Ruter.no bruker cookies for trafikkmåling og optimalisering av innhold. Fortsett å bruke nettsiden som normalt hvis du godtar dette.

Lukk