Hopp til header
Hopp til navigasjonsmeny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til footer
MinSide

Kjøp billett før du går om bord

Kjøper du billett på forhånd kommer alle raskere frem. Billetter får du kjøpt på mobil, i kiosker, på billettautomater eller på Ruters kundesenter og servicepunkter. Vi anbefaler billett på mobil eller reisekort.

Fordeler ved å kjøpe billett på forhånd:

  • Du bidrar til raskere ombordstigning – alle kommer raskere frem.
  • Billetten blir billigere – du unngår ombordtillegg i sone 1.
  • Du slipper å tenke på kontanter.

Billett på mobil

Med RuterBillett-appen på mobil har du tilgang til billetter når og hvor du trenger det. Du kan kjøpe enkeltbillett, 24-timersbillett, 7- og 30-dagersbillett og tilleggsbillett for ekstra soner i appen. Les mer og last ned RuterBillett.

Billett på reisekort

Reisekortet er et plastkort du fyller opp med billetter eller reisepenger, og leser av på kortleseren når du reiser. Har du 30-dagersbillett eller reisepenger med abonnement, har du alltid en billett tilgjengelig på reisekortet. Bestill reisekort i nettbutikken. Reisekortet sendes til deg i posten.

Salgssteder for billetter og reisekort

Under finner du en oversikt over hvor du kan skaffe reisekort og kjøpe billetter.

Billettautomater

Du kan kjøpe alle billettyper unntatt 365-dagersbilletten, samt fylle på reisepenger på billettautomater dersom du allerede har et reisekort. Har du ikke et reisekort, får du kjøpt enkeltbillett og 24-timersbillett på engangskortet Impuls. Billettautomater finner du på T-banestasjonene, større knutepunkt for buss og trikk, samt på togstasjoner.

Kiosker og servicepunkter

Du kan kjøpe alle billettyper og få reisekort ved følgende salgssteder:

  • Kioskene 7-Eleven, Deli de Luca, Mix og Narvesen, samt enkelte butikker.
  • Ruters kundesenter og servicepunkter
  • Bussterminalene i Oslo og på Lillestrøm
  • NSBs betjente togstasjoner 

Finn ditt nærmeste salgssted i karttjenesten.

Nettbutikken

Du kan bestille reisekort med 7-dagersbillett, 30-dagersbillett eller reisepenger i nettbutikken. Du kan også få automatisk fornyelse av 30-dagersbilletten eller automatisk påfylling av reisepenger. Merk at reisekortet sendes til deg i posten. Gå til nettbutikken.

Om bord på trikk, buss og båt

Vi anbefaler deg å kjøpe billett før du går om bord, men det er også mulig å kjøpe enkeltbillett hos fører på buss og trikk samt på båt. Du kan da kun betale kontant, og ikke med sedler større enn 200 kroner. Det er også dyrere å kjøpe billett om bord i sone 1.

Du kan også betale med reisepenger om bord, da uten ombordtillegg.

Publisert 21.10.2010 kl. 13:13. Sist oppdatert 14.01.2015 kl. 15:26