Slik kjøper du billett

Her finner du informasjon om hvordan du kjøper billett til buss, trikk, T-bane, båt og Vys tog i Oslo og deler av Viken (tidligere Akershus fylke).

Du kan ha billetten din på en app på mobilen, på et reisekort eller på engangskortet Impuls. Men husk å kjøpe billetten din før du går om bord. Det er billigere for deg, og bidrar til at vi er mer presise.

Ruter-appen

I Ruter-appen kan du planlegge reisen og kjøpe billett på samme sted.

Last ned Ruter-appen

Få oversikt over Ruter-appen

Det er kun i den offisielle appen vi lenker til her, og i Brakars, Enturs og Vys apper, du kan kjøpe gyldige billetter for kollektivtransport med Ruter.

Reisekort

Du kan kjøpe nytt reisekort med billett eller reisepenger i kiosker, servicepunkt og på kundesenteret Ruter S. Nytt reisekort koster 50 kroner. Ta vare på reisekortet ditt! Det kan gjenbrukes.

Har du allerede et reisekort kan du fylle på nye billetter og reisepenger i kiosker, på Ruter S eller servicepunktene. Du kan ikke fylle på reisekortet her på ruter.no.

Finn ditt nærmeste salgssted

Kiosker og servicepunkter

Du kan kjøpe reisekort og Impulskort med alle våre billettyper ved disse salgsstedene:

  • Kioskene Narvesen, 7-Eleven, Deli de Luca og Mix samt enkelte butikker.
  • Kundesenteret Ruter S og servicepunkter.
  • Betjente togstasjoner (selger ikke 365-dagersbillett).

Om bord

Buss og båt 

Rekker du ikke å kjøpe billett før du reiser, kan du kjøpe enkeltbillett om bord på buss og båt. Husk at det er dyrere enn om du kjøper den på forhånd. Du må betale kontant og vi tar ikke imot større sedler enn 200 kroner.

Trikk og T-bane

Du kan ikke kjøpe billett kontant om bord på trikk eller T-bane. Du må enten ha kjøpt billett på forhånd, eller betale med reisepenger om bord uten tillegg i prisen. 

Reiser du fra en T-banestasjon med kontrollsone, må du lese av reisekortet før du går inn i kontrollsonen. Fra stasjoner uten kontrollsone kan du lese av reisekortet om bord på T-banen.

Tog