Slik kjøper du billett

Her finner du informasjon om hvordan du kjøper billett til buss, trikk, T-bane, båt og NSBs tog i Oslo og Akershus.

Du kan ha billetten din på en app på mobilen, på et reisekort eller på engangskortet Impuls. Men husk å kjøpe billetten din før du går om bord. Det er billigere for deg, og bidrar til at vi er mer presise.

RuterBillett-app

Last ned RuterBillett og kjøp billett med mobilen. Dette er den enkleste måten å kjøpe billett på. Du kan kjøpe alle våre billetter, bortsett fra gruppebilletten Rufus, med appen.

Last ned RuterBillett

For iPhone eller Android:

Det er kun i den offisielle RuterBillett-appen vi lenker til her, og i Brakars og Enturs apper, du kan kjøpe gyldige billetter for kollektivtransport med Ruter.

Reisekort

Du kan kjøpe nytt reisekort med billett eller reisepenger på kundesenteret og servicepunktene våre og i kiosker. Nytt reisekort koster 50 kroner. Ta vare på reisekortet ditt! Det kan gjenbrukes.

Har du allerede et reisekort kan du fylle på nye billetter og reisepenger på billettautomater, i kiosker og på kundesenteret eller servicepunktene. Du kan ikke fylle på reisekortet her på ruter.no.

Finn ditt nærmeste salgssted

Billettautomater

I billettautomatene våre kan du kjøpe Impulskort med enkeltbillett eller 24-timersbillett. Har du reisekort kan du fylle det opp med billetter (bortsett fra 365-dagersbilletten) eller reisepenger.

Du finner billettautomater på T-banestasjoner, større knutepunkt for buss og trikk og togstasjoner.

Kiosker og servicepunkter

Du kan kjøpe reisekort og Impulskort med alle våre billettyper ved disse salgsstedene:

  • Kioskene Narvesen, 7-Eleven, Deli de Luca og Mix samt enkelte butikker.
  • Ruters kundesenter og servicepunkter.
  • Bussterminalen på Lillestrøm.
  • NSBs betjente togstasjoner.

Om bord

Buss og båt 

Rekker du ikke å kjøpe billett før du reiser, kan du kjøpe enkeltbillett om bord på buss og båt. Husk at det er dyrere enn om du kjøper den på forhånd. Du må betale kontant og vi tar ikke imot større sedler enn 200 kroner.

Trikk og T-bane

Du kan ikke kjøpe billett kontant om bord på trikk eller T-bane. Du må enten ha kjøpt billett på forhånd, eller betale med reisepenger om bord uten tillegg i prisen. Du får ikke aktivert billetten om bord på T-banen. Dette må du gjøre på stasjonsområdet.

Tog