Reis – enkeltbilletter med rabatt

Reis er en fleksibel billettløsning som gir deg en personlig rabatt i Ruter-appen basert på hvor ofte du reiser.

Reis er perfekt for deg som reiser 1–3 dager i uka eller ikke vet helt hvor mye du skal reise fremover. Kanskje opplever du at periodebillettene våre ikke lønner seg for deg, og at du trenger mer fleksibilitet når du reiser.

Slik får du rabatt med Reis

Kort forklart: Kjøper du en enkeltbillett til deg selv som voksen eller honnør, får du automatisk rabatt uansett hvilke soner du reiser i.

Rabatten er personlig og du får den når du kjøper enkeltbilletter i Ruter-appen.

Barn får alltid 20 % rabatt

Du får alltid 20 % rabatt på barnebilletter med Reis, uansett om du kjøper billett i Ruter-appen eller andre steder.

Det er ingen begrensninger på hvor mange barnebilletter du kan kjøpe med rabatt. Hvis du kjøper barnebilletter i appen, gjelder dette både om du kjøper på din egen telefon eller om billetten sendes til barnet.

Slik fungerer rabatten

Hvor mye rabatt du får er avhengig av hvor ofte du reiser: Med Reis vil du opparbeide deg en personlig rabatt basert på hvor mange enkeltbilletter du har kjøpt de siste 30 dagene. Jo mer du reiser, jo høyere blir rabatten din.

  • Du kjøper en enkeltbillett som vanlig hver gang du skal reise.
  • Du begynner å opparbeide deg din personlige rabatt på første enkeltbillett, men får første rabatt på billett nummer fem.
  • I løpet av de første 30 dagene, vil hver femte reise ta deg ett trinn høyere på rabattstigen.
  • Etter de første 30 dagene vil rabatten din flate ut og ligge på samme nivå hvis du har et fast reisemønster.
  • Hvis du reiser mer enn vanlig vil rabatten din gå opp. Maks rabatt er 40 % av prisen for en vanlig enkeltbillett.
  • Hvis du reiser mindre enn vanlig vil rabatten din kunne gå ned. Rabatten går kun ned til null dersom du ikke har kjøpt noen enkeltbilletter i løpet av den siste 30-dagersperioden.

Prisen du betaler for hver billett er dermed alltid tilpasset ditt unike reisemønster.

Følg med på rabatten din i Ruter-appen. På billettsiden ser du alltid hvilken rabatt du får på neste billett. Du får også oversikt over hvor mange billetter du har kjøpt og hvor mye du har brukt de siste 30 dagene, slik at du enkelt kan se om Reis passer for deg.

Så mye rabatt kan du få

Praktisk info om Reis

Generelt

Reis eller 30-dagersbillett

Reis er laget for deg som reiser 1-3 dager tur/retur i uka. Reiser du mer enn dette vil det som oftest lønne seg med en 30-dagersbillett.

Dersom du ligger på grensen til dette eller har et variert reisemønster fra måned til måned, kan du vurdere Reis som alternativ hvis du ønsker mer fleksibilitet. Da betaler du kun for det du reiser. Samtidig kan du følge med på forbruket ditt i appen og se om Reis lønner seg for deg.

Billetter med Reis-rabatt er vanlige enkeltbilletter

Billetter du kjøper med rabatt har samme egenskaper og vilkår som helt vanlige enkeltbilletter. Les mer om hvordan enkeltbilletten fungerer.

Rabatten

Kjøp av flere billetter med rabatt

Dersom du reiser som voksen eller honnør kan du kun ha én rabattert billett om gangen. Hvis du allerede har en aktiv billett med rabatt, må du vente til den er utløpt før du kan kjøpe en ny billett med rabatt.

Dette gjelder derimot ikke for barnebilletter med rabatt. Men dersom du skal kjøpe to billetter med rabatt – for eksempel til deg selv og et barn – må du kjøpe billettene hver for seg for å få rabatt på begge to.

Sende billetter med rabatt

Det er kun barnebilletter med rabatt som kan kjøpes og sendes til andre. Dersom du reiser som voksen eller honnør er rabatten din personlig, som innebærer at du ikke får eller opparbeider deg rabatt på billetter som sendes til andre. 

Justering av rabatten underveis

Reis er et pilotprosjekt som betales av Oslo kommune og Akershus fylkeskommune. Målet er at Ruter i gjennomsnitt gir 10 % rabatt på alle enkeltbilletter som selges. For å oppnå det målet, forbeholder vi oss retten til å justere rabattmodellen underveis.

Du kan til enhver tid se rabatten din i Ruter-appen før du kjøper din neste billett.

Reisekort og andre apper

Reisekort som alternativ

Du kan også få rabatt på enkeltbilletter på reisekortet.

Les mer om Reis på reisekort

Hvis du bruker appen til Vy eller Entur

Reis er også tilgjengelig i Vy og Entur sine apper. Rabatten du opparbeider deg der gjelder ikke i Ruter-appen, og de er selv ansvarlig for produktet i deres apper.

Dersom du har spørsmål om Reis i tilknytning til Vy eller Entur sine apper, må du kontakte kundeservice hos de respektive selskapene.

Kontakt oss hvis du lurer på noe!

Ring oss på 22 05 70 70 dersom du har spørsmål om Reis og rabatten din, så hjelper vi deg så godt vi kan.