RuterReise betatesting for iOS og personvern

Ruter har en beta-versjon for RuterReise-appen, som du kan laste ned dersom du vil hjelpe med oss å teste ny funksjonalitet.

Informasjonen på denne siden gjelder bare for RuterReise beta, bruker du RuterReise som er åpent tilgjengelig i App Store gjelder andre vilkår.

Personvern i RuterReise

For at du skal kunne bli betatester på iPhone må vi lagre e-postadressen din, men hva du søker på i appen er anonymt. Dersom du gir oss en tilbakemelding vil også noe informasjon om deg bli registrert.

Registrering for tilgang til RuterReise beta

Når du melder deg på som betatester for RuterReise på iPhone må Ruter registrere e-postadressen din i Apples iTunes Connect.

Du kan også velge å bli medlem av Google+-gruppa vår "RuterReise beta – iOS" for å gi tilbakemeldinger og delta i diskusjoner, men dette er ikke et krav for å kunne være betatester. Blir du medlem i Google+-gruppa er dette knyttet til Google-brukeren din. Denne informasjonen behandles av Google og ikke Ruter.

Formål

E-postadresen din må registreres i iTunes Connect for at du skal få tilgang til å laste ned beta-appen via TestFlight.

Rettslig grunnlag

Oppfylle avtale om tilgang til betaversjon av RuterReise for testing.

Dette behandler vi

  • E-postadresse.
  • Informasjon om nedlasting. Vi kan se om du har godtatt invitasjon til å bli tester, hvilken versjon av appen du har lastet ned og når, antall åpninger av appen og eventuelt om appen har kræsjet.

Tilgang og bruk

Tilgangen til opplysningene i iTunes Connect er begrenset, og brukes bare for å gi deg tilgang til beta-appen via TestFlight. TestFlight kan også sende deg varsel om ny app-versjon på e-post, dersom du har samtykket til dette i TestFlight. Opplysningene dine blir ikke utlevert.

Du har rett til innsyn i og retting av opplysninger som er lagret om deg.

Se mer om dine rettigheter og personvern i Ruter generelt

Lagring og sletting

Du kan melde deg av som betatester i TestFlight-appen. RuterReise beta slettes da fra telefonen din. E-postadressen din vil fortsatt være lagret i iTunes Connect dersom du sletter appen. Ruter sletter alle e-postadresser i iTunes Connect dersom brukeren ikke har lastet ned en av de to siste versjonene av beta-appen, slik at informasjonen ikke ligger lagret lenger enn nødvendig. Dersom du ønsker informasjonen om deg slettet før dette kan du kontakte oss på betatest@ruter.no.

Registrering ved tilbakemeldinger i RuterReise beta

Dersom du ønsker å melde inn en feil eller gi oss en tilbakemelding kan du gjøre dette i Google+-gruppa, eller ved å ta et skjermbilde i appen.

Formål

Opplysningene behandles slik at vi skal kunne feilsøke, rette opp feilene du melder inn og for å forbedre brukeropplevelsen i appen.

Rettslig grunnlag

Behandlingen er nødvendig for å kunne følge opp avtalen og tilbakemeldingen din.

Dette behandler vi

Melder du feil ved å ta et skjermbilde sendes dette til Ruter via tredjeparts-appen Instabug. I tillegg til skjermbildet, og eventuelt tekstlig beskrivelse, får Ruter og Instabug denne informasjonen:

  • E-postadressen din – hvis du velger å oppgi den.
  • Hvilken by feilen rapporteres fra – dersom du har tillatt posisjonering i appen.
  • Informasjon om telefonen din: Operativsystem, språk, minnebruk, batteristatus, lagringsplass, skjermstørrelse, telefonnett og hvilken retning (landskap eller portrett) du holdt telefonen.
  • Informasjon om bruk av appen: Hvor lenge appen har vært i bruk, versjon, logg over
  • nettverkskall, side som er tatt bilde av og hva du har gjort i appen frem til feilen oppstod.

Dersom du ikke vil at denne informasjonen skal lagres i Instabug, kan du velge å ikke ta skjermbilde og heller gi oss tilbakemeldinger gjennom Google+-gruppa.

Tilgang og bruk

Tilgangen til opplysningene er begrenset, og brukes bare for å følge opp feil du melder inn. Du har rett til innsyn i og retting av opplysninger som er lagret om deg.

Se mer om dine rettigheter og personvern i Ruter generelt

Lagring og sletting

Informasjonen lagres i Instabug i 60 dager. Etter dette anonymiserer vi saken dersom vi må følge den opp videre, og sletter informasjonen fra Instabug. Dersom du ønsker informasjonen om deg slettet før dette kan du kontakte oss på betatest@ruter.no.

Bruksstatistikk

For å kunne gjøre RuterReise bedre trenger vi å vite mer om hvordan du bruker appen. Til dette bruker vi Google Analytics for Firebase. Vi samler ikke inn personlig informasjon. Vi ser kun på de funksjonene i appen du benytter deg av, og hvor du trykker. Under «Innstillinger» i appen kan du velge om du tillater dette.

Tilganger

RuterReise beta bruker de samme tilgangene som RuterReise.

Se tilganger i RuterReise