RuterReise betatesting for Android og personvern

Ruter har en beta-versjon for RuterReise-appen, som du kan laste ned dersom du vil hjelpe med oss å teste ny funksjonalitet.

Informasjonen på denne siden gjelder bare for RuterReise beta, bruker du RuterReise som er åpent tilgjengelig på Google Play gjelder andre vilkår. 

Personvern i RuterReise

Registrering for tilgang til RuterReise beta

Ruter lagrer ingen personinformasjon om deg når du melder deg på som betatester for RuterReise på Android. For å få tilgang til appen må du melde deg inn i Google+-gruppa "RuterReise Beta – Android", informasjonen om deg er knyttet til Google-brukeren din og behandles av Google.

Du kan bruke RuterReise beta helt anonymt dersom du ønsker det. Søkene du gjør kan ikke knyttes til deg. Det er bare når du deltar i diskusjonen i Google+-gruppa eller melder inn feil via Instabug du kan identifiseres med navn og eller e-post.

Ønsker du å trekke deg som beta-tester melder du deg ut av Google+-gruppa og sletter appen.

Registrering ved tilbakemeldinger i RuterReise beta

Dersom du ønsker å melde inn en feil eller gi oss en tilbakemelding kan du gjøre dette i Google+-gruppa, eller ved å ta et skjermbilde i appen.

Formål

Opplysningene behandles slik at vi skal kunne feilsøke, rette opp feilene du melder inn og for å forbedre brukeropplevelsen i appen.

Rettslig grunnlag

Behandlingen er nødvendig for å kunne følge opp avtalen og tilbakemeldingen din.

Dette behandler vi

Melder du feil ved å ta et skjermbilde sendes dette til Ruter via tredjeparts-appen Instabug. I tillegg til skjermbildet, og eventuelt tekstlig beskrivelse, får Ruter og Instabug denne informasjonen:

  • E-postadressen din – hvis du velger å oppgi den.
  • Hvilken by feilen rapporteres fra – dersom du har tillatt posisjonering i appen.
  • Informasjon om telefonen din: Operativsystem, språk, minnebruk, batteristatus, lagringsplass, skjermstørrelse, telefonnett og hvilken retning (landskap eller portrett) du holdt telefonen.
  • Informasjon om bruk av appen: Hvor lenge appen har vært i bruk, versjon, logg over nettverkskall, side som er tatt bilde av og hva du har gjort i appen frem til feilen oppstod.

Dersom du ikke vil at denne informasjonen skal lagres i Instabug, kan du velge å ikke ta skjermbilde og heller gi oss tilbakemeldinger gjennom Google+-gruppa.

Tilgang og bruk

Tilgangen til opplysningene er begrenset, og brukes bare for å følge opp feil du melder inn. Du har rett til innsyn i og retting av opplysninger som er lagret om deg.

Se mer om dine rettigheter og personvern i Ruter generelt

Lagring og sletting

Informasjonen lagres i Instabug i 60 dager. Etter dette anonymiserer vi saken dersom vi må følge den opp videre, og sletter informasjonen fra Instabug. Dersom du ønsker informasjonen om deg slettet før dette kan du kontakte oss på betatest@ruter.no.

Bruksstatistikk

For å kunne gjøre RuterReise bedre trenger vi å vite mer om hvordan du bruker appen. Til dette bruker vi Google Analytics for Firebase. Vi samler ikke inn personlig informasjon. Vi ser kun på de funksjonene i appen du benytter deg av, og hvor du trykker. Under «Innstillinger» i appen kan du velge om du tillater dette.

Tilganger

RuterReise beta bruker de samme tilgangene som RuterReise.

Se tilganger i RuterReise