Hopp til header
Hopp til navigasjonsmeny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til footer
MinSide

Aktivering - slik starter du billetten

Aktivering av billett vist med tre ulike kortlesere Kortleserne kan se ulike ut, men brukes på samme måte.

Alle billetter på reisekortet og engangskortet Impuls må aktiveres første gang de brukes for at de skal være gyldige. Dette kan sammenliknes med stempling av de gamle papirbillettene.

Slik leser du av reisekortet

En periodebillett i reisekortet må aktiveres første gang du reiser. Det gjør du ved å lese av reisekortet på en kortleser. Hold reisekortet rolig foran pil-symbolet på kortleseren til du ser det lyser grønt og hører et kort pip. Nå begynner gyldighetstiden til billetten å løpe. Leser du av kortet på hver reise vet du alltid om du har gyldig billett. På grønne busser med påstigning foran leser du av kortet hos sjåføren. Det er sjåførens måte å kontrollere at du har gyldig billett.

Merk: Har du reisepenger må du lese av reisekortet hver gang.

Ny billett kan ikke aktiveres før den gamle er utløpt

Du kan kjøpe ny periodebillett før den gamle er utløpt. Den nye blir liggende klar på kortet og aktiveres første gang du leser av reisekortet etter at den gamle er utløpt. Du kan altså utsette oppstart av ny periodebillett når du trenger det.

Sjekk klokkeslettet

Noen kunder prøver å aktivere ny periodebillett på riktig dag, men før klokkeslettet den gamle utløper.

Da aktiveres ikke den nye billetten og du reiser uten gyldig billett til neste gang du leser av kortet, eller blir tatt i kontroll. Unngå dette ved å lese av kortet på hver reise. Alternativt må du være nøye med å sjekke at du faktisk har fått aktivert den nye periodebilletten din.

Videoer om reisekortet

 
Publisert 10.05.2012 kl. 07:52. Sist oppdatert 18.12.2013 kl. 12:25